Profilul companiei

De mai mult de jumatate de secol, Grupul Lanco, cu sediul in Hannover Germania si Talmaciu Romania, produce corturi si produse fabricate din materiale textile.

Linia de productie e impartita in 3 sectiuni : TentTech ( corturi ), TexTech ( dusuri de decontaminare – barci de salvare – membrane speciale ), SignTech ( reclame gonflabile ).

Astazi, LANCO deseveste departamentul pompieri, Crucea Rosie si organizatiile Crucii Rosii din tarile arabe, Organizatii nonguvernamentale, politie, protectie civila si fortele armate in 18 state din lume.

Pentru piata apararii civile LANCO a dezvoltat produse speciale :
Cortuile gonflabile sunt disponibile in diferite dimensiuni, incepand de la 10 m² si ajungand pana la peste 100 m², cu o latime de la 3,40 m pana la 8,25 m. LANCO produce trei sisteme diferite de corturi gonflabile : Corturi gonflabile ARZ 10 – ARZ 60 cu schelet complet gonflabil.Scheletele sunt optimizate pentru a fi umflate, folosindu-se butelii cu aer comprimat ( 6l/ 300 bar) cu umflare rapida. Un cort ARZ 60 m² poate fi ridicat in 90 secunde.
Structura corturilor ARZ semigonflabile ARZ 15 H pana la ARZ 60 H este alcatuita din tuburi gonflabile, conectate prin bare de aluminiu. Avand un diametru mare al tuburilor, corturile devin mai rezistente pentru operatiuni indelungate sau climate care necesita accesorii, cum ar fi acoperisuri sau corturi interioare.
Corturile AZM 8-4, cu o latime de 8, 25 m, este un cort modular care poate fi extins pana la 4,86 m lungime.

Corturile cu schelet de aluminiu, cu bare de 40 mm si piese conectoare de aluminiu, sunt in continuare cele mai importante deoarece constituie adaposturi pentru refugiati sau cazare pentru evacuarea populatiei in situatii de urgenta. LANCO produce corturi fabricate din tesatura cu bumbac – poliester sau PVC.

Dusurile de decontaminare gonflabile variaza de la 4 m², potrivite pentru o singura persoana, pana la 30 m² potrivite pentru decontaminare in masa.Preasamblate complet, au nevoie doar de conectare la butelia cu aer si la cea cu apa si pot fi gata de folosire in 60 – 180 secunde.

Barcile de salvare marca LANCO sunt proiectate pentru situatii de urgenta. Datorita designului special si functional sunt o baza sigura de salvare chiar si in ape inghetate.

LANCO are experienta in producerea si dezvoltarea corturilor facute la comanda dupa cerintele clientilor. Ultimele tehnologii in domeniul CAD ( Computer Aided Design ), taierea si coaserea computerizata a tesaturilor, sudarea la inalta tensiune si tehnologia de lipire permit cele mai bune rezultate in designul si producerea corturilor la comanda.

Date despre Grupul LANCO

  • Nr. angajați: 160
  • Locații: Germania: Hannovra, România: Sibiu, Norvegia: Molde, Italia: Roma
  • Anul infințării: 1953
  • Exporturi în peste 60 de țări
  • Compania mama a Grupului LANCO: Dr. Lange GmbH & Co. KG
  • Marcă înregistrată: LANCO

ISO 9001 - Managementul Calitatii

LANCO este certificată conform standardului ISO 9001:2015 cu domeniul de aplicare în dezvoltarea, producerea și distribuția de corturi cu structură din aluminiu, structură din oțel sau structură gonflabilă și produse din materiale textile.

”Cea mai bună calitate” este angajamentul nostru.

Produsele LANCO sunt folosite la nivel mondial

Ca și furnizori pentru organizațiile umanitare internaționale, forte NATO precum și alte forțe armate, pentru brigade de pompieri și protecție civilă din toată lumea, produsele noastre și-au dovedit, de zeci de ani, valoarea.