Sistem cu presiune negativă conceput și produs de LANCO Group

Sistem cu presiune negativă conceput și produs de LANCO Group

Pe baza experienței noastre cu sistemele COLPRO cu suprapresiune (protejarea persoanelor de agenți periculoși din exterior) echipele noastre de proiectare, inginerie și producție au dezvoltat sistemul LANCO de presiune negativă.

Sistemul este conceput pentru izolarea pacienților infectați în cazul unei situații pandemice sau a altor situații în care pacienții trebuie să fie izolați și există riscul ca bacteriile sau virusurile să infecteze mediul sau persoane din afara unității.

Sistemul creează un mediu de presiune negativă prin unitatea noastră de filtrare a aerului CLADIS G100 care are o presiune negativă între 10 și 60 Pa și un debit de aer de până la 1100 m3/oră. În funcție de dimensiunea sistemului, ne ocupăm să calculăm numărul de unități de filtrare a aerului necesare pentru a menține mediul în siguranță.

Cortul ROFI RAPID este echipat cu un cort interior rezistent chimic și biologic special pentru a acoperi întreaga prelată a cortului. Acest proiect specific a necesitat, de asemenea, cabine individuale pentru a izola pacienții de restul zonei. O cabină a fost proiectată pentru fiecare câmp între 2 arcuri, cu 2 uși montate cu fermoar, fiecare pentru a asigura accesul și ieșirea personalului medical în siguranță. Acest cort fiind un ROFI RAPID 608, au fost montate 4 cabine. Toate cabinele de izolare pentru pacienți individuali sunt opționale și independente unele de celelalte. Dacă, de exemplu, sunt necesare doar 3, una poate fi ușor îndepărtată, mărind spațiul liber disponibil.

Accesul în incinta cu presiune negativă se face printr-o zonă de monitorizare a presiunii - airlock. Acesta este format dintr-o zonă mică între două uși etanșe în serie care nu se deschid simultan. Toate corturile noastre pot fi prevăzute cu astfel de sisteme de acces, fie simple, fie duble, cu sau fără sisteme de decontaminare și mai multe camere, în funcție de solicitările clientului. Conectarea se face la cortul interior pentru a asigura etanșeitatea. Această zonă tampon permite tranzitul persoanelor din interior la exterior si viceversa, fără a compromite calitatea aerului.   

Sistemul cu presiune negativă poate fi echipat cu sisteme de încălzire, aer condiționat și corpuri de iluminat.

Chiar dacă aveți cerințe deosebite, suntem creatori de soluții și vă putem furniza o unitate de presiune negativă complet integrată.