Nicoleta Bulea, Director Economic - 15 ani de LANCO România

Nicoleta Bulea, Director Economic - 15 ani de LANCO România

Astăzi faceți cunoștință cu Nicoleta Bulea, director financiar LANCO România. Născută și crescută în Sibiu, Nicoleta locuiește în altă parte doar în vacanțe.

Cum ai ajuns să lucrezi pentru LANCO?

Eram în căutarea unui loc de muncă și am fost selecționată printr-o firmă de recrutare. Îmi amintesc că aveam interviul programat și șeful meu a avut un accident de mașină și am sunat să reprogramăm. Am reușit din a doua încercare (râde) și am avut interviul la Tălmaciu în biroul administrativ de la vremea aceea. Cred că am fost omul potrivit la locul potrivit. Nu eram cea mai pregătită persoană, încă nu aveam atât de multă experiență, dar încet, încet am învățat ce am de făcut și am tot crescut, odată cu compania. 

Că vorbim de experiență anterioară, ce ai mai lucrat înainte de a lucra în LANCO.

Primul meu loc de muncă a fost într-un grup de firme care avea mai multe activități comerț, servicii, o agenție de turism... Nu erau foarte serioși, aveam un program infernal, mai uitau să ne plătească,  nu era ceea ce căutam pentru viitorul meu și am renunțat, dar am învățat și din această experiență.

Dup-aceea, am lucrat ca economist într-o firmă de producție cu capital străin unde, pe lângă contabilitate mă ocupam și de partea de resurse umane. Așa că, atunci când am venit aici, știam în ce mă bag (râde).

Să vorbim despre munca ta în companie. Ce îți place și ce nu? Sincer.

Îmi plac foarte multe. De-aceea mai sunt încă aici după 15 ani. În primul rând compania este una de vârf, mereu la curent cu ultimele tehnologii. Avem absolut tot ce aveam nevoie ca să ne desfășurăm activitatea în condiții optime si la standarde ridicate, doar să vrem să muncim.

Șeful nostru (CEO LANCO Group, n.red.) este un autodidact și ne insuflă și nouă dorința de a învăța lucruri noi. Mereu umblă cu câte o carte după el. Și mediul de muncă ne obligă să creștem pentru că în poziția mea, de exemplu, e nevoie mereu de informații (noi) din domeniul meu, cu siguranță, dar și din domenii conexe: juridic, comercial, producție. Nu am cum să mă plictisesc sau să mă plafonez vreodată. Avem tot felul de proiecte noi care aduc cu ele provocări, iar legislația în România este în continuă mișcare. Pentru contracte diferite pentru care concurăm sau pe care le câștigăm, e nevoie de diferite documentații sau cunoștințe ca să sprijini echipa. Este, deci, obligatoriu să citim, să ne documentăm, să creștem.

Și lucruri care îți displac? Chiar numai curcubeie și unicorni?

Mai apar probleme, dar sunt chestii de moment și nu atât de importante încât să mă devieze de la dorința mea de a face parte din această echipă. Daca aveam ceva nemulțumiri profunde nu mai eram aici. Orice apare, discutăm, găsim soluții, comunicăm și trece.

Ai spune despre munca ta că e stresantă?

Păi ar fi termenele limită fixe pentru, declaratii, salarii, documentații de depus. Indiferent dacă ești bine sănătos sau nu, sunt lucruri care trebuie făcute la timp. Este o muncă de echipă și apar fel și fel de modificări de la plan, alte priorități... În aceste situații încerc să iau măsuri prompte pentru diminuarea consecințelor, încercând să nu afectez nici munca mea și nici compania. Aici pot spune că mai intervine stresul. Dar unde nu sunt astfel de situații? Fac parte din viața profesională a oricui sub o formă sau alta.

Salariul și beneficiile cum sunt? Primești bonusuri?

Nu este totul despre bani. Nu la asta se rezuma totul. Noi avem pachete salariale corecte și atractive. Și această companie este serioasă și nu doar în relația cu mine. Nici măcar o data nu s-a întârziat plata salariilor. Toți avem liniștea aceasta, ne bucurăm de stabilitate și de siguranța zilei de mâine.

Sunt beneficii extra care fac aceasta companie dezirabilă – un mediu în care să îți dorești să lucrezi, colegi de treabă, implicați și care sunt mândri că fac parte din această echipă. Pe lângă toate acestea, avem și prime de Paște, Crăciun, 8 martie, ziua copilului, vacanța de vară, transport asigurat sau decontat, PETRECERI...să nu uităm de petreceri (râde) și zilele dedicate familiei care se țin în cadrul companiei, dar și bonusuri de performanță. Mereu este loc de mai bine și acest „bine” trebuie sa vină la pachet și cu rezultate.

Ce crezi că oferă LANCO în plus față de alți angajatori din zonă/domeniu?

Oferă inovație, condiții de muncă la standarde ridicate, pachet salarial atractiv, beneficii, cum am mai spus, dar și stabilitate datorită proiectelor în derulare. Avem siguranța că avem de lucru și peste 6 luni, și peste 1 an și peste 4. Asta oferă liniște tuturor și siguranța zilei de mâine tuturor celor care își văd de treabă. Compania este în plină ascensiune și, prin grija CEO-ului nostru, pachetul salarial se va întregi și cu alte beneficii, transformând compania într-una de top din județul Sibiu și din acest punct de vedere.

Care este locul tău preferat din Sibiu/România? (oricare 1, 2 sau toate)

Îmi place ceainăria de la hotelul Continental Forum. Revin oricând cu plăcere acolo să beau un ceai și să mă uit pe fereastră. În afara orașului, îmi place foarte mult muntele și merg de cate ori am timp liber. Mergem des la Crișcior, în județul Hunedoara, pe valea Crișului Alb.

Ce faci în timpul tău liber? Ai hobby-uri?

Nu am foarte mult timp liber și e dedicat copiilor și familiei. Dacă îmi rămâne timp liber pentru mine, mai ies să alerg. Îmi pun de obicei căști în urechi să mai ascult ceva sau fac doar o plimbare de relaxare. Când sunt acasă, mă relaxează foarte mult să cos. Iau bucăți de material și mai aplic niște steluțe. Copiii mă inspiră (râde).

Care este carte ta preferată?

Secretul vilei Mimosa de Elizabeth Adler este cartea mea preferată. Am citit-o de 3-4 ori și de fiecare dată o descopăr altfel. Cartea e aceeași, deci sigur eu mă schimb (râde). Acolo unde canta racii de Delia Owens e alt roman care mi-a plăcut foarte mult.

Ai un motto/citat preferat?

Viitorul se clădește zilnic. Încerc în fiecare zi să fiu mai bună, să învăț câte ceva nou atât pe plan profesional cât și personal. Nu reușesc întotdeauna, dar, cu siguranță, încerc în fiecare zi.

Ai recomanda(t) LANCO unei persoane care este în căutarea unui loc de muncă?

O fac și am făcut-o întotdeauna. Cred că în acești 15 ani am recomandat compania unor zeci de persoane. O fac în continuare din tot sufletul și cu toată convingerea.