Modul de tratament al bolilor infecțioase bazat pe cortul cu structiră pneumatică AZF

Modul de tratament al bolilor infecțioase bazat pe cortul cu structiră pneumatică AZF

Epidemiile de boli infecțioase din ce în ce mai frecvente, ce se răspândesc foarte repede, sunt alimentate de schimbările climatice, creșterea populației, urbanizarea neplanificată și de interconectarea globală. Din acest motiv INITIATE² (inițiativă care reunește medici, asistenți, instituțiile de cercetare și mediul academic pentru a dezvolta soluții inovatoare și cursuri de formare pentru specialiști în situații de urgență) a avut nevoie de un modul de tratament care să poată fi montat rapid pentru a completa facilitățile existente, asigurând servicii de calitate în timpul situațiilor de urgență.

LANCO a fabricat în mai puțin de 3 luni un prototip IDTM (modul de tratare a bolilor infecțioase). Cortul cu structură pneumatică AZF a fost reproiectat pentru a se potrivi nevoilor de creștere a spațiului interior, cu un design adaptat la condițiile climatice și eficient din punct de vedere energetic, cu un montaj rapid și o întreținere minimă.

Structura gonflabilă a fost construită pentru a rezista la vânt de cel puțin 80 km/h, iar designul sistemului asigură o ventilație naturală care să limiteze dispersia contaminanților în interiorul modulului.

Pentru a asigura o vizibilitate adecvată în camerele de izolare a pacienților, au fost prevăzuți pereți transparenți cu spații pentru mănuși, concepuți pentru a acoperi cele mai variate constrângeri antropometrice și pentru a asigura capacitatea medicilor de a-și îndeplini rolurile cu acuratețe și în siguranță.

Pentru o instalare rapidă și ușoară, fiecare cort a fost livrat împreună cu un sistem de umflare care include pompa electrică și sistemul de furtunuri necesar pentru umflarea simultană a tuturor arcelor.

Această soluție inovatoare va deveni un standard în susținerea nivelului de pregătire și a capacităților de răspuns în situații de urgență din domeniul medical.