Ghid de Depozitare și Stocare a Corturilor Profesionale

Depozitarea corectă a cortului este esențială pentru a-i asigura longevitatea și performanța. Dacă este depozitat în mod corespunzător între utilizări, un cort realizat din materiale durabile poate fi utilizat zeci de ani, în timp ce depozitarea necorespunzătoare poate distruge și cel mai rezistent cort. În acest ghid, vă vom prezenta cele mai bune practici pentru depozitarea cortului, de la curățare și uscare la împachetare și ambalare.

Păstrați Cortul Uscat și Curat

Cel mai important lucru în depozitarea cortului este să îl păstrați uscat și curat! Dacă un cort este depozitat ud sau chiar umed, va dezvolta mucegai. Este nevoie de mai puțin de 48 de ore (aproximativ 2 zile) în condiții de umiditate și căldură pentru ca mucegaiul să se dezvolte pe țesătură. Iar mucegaiul nu crește doar pe suprafața țesăturii, de unde poate fi spălat, miceliul pătrunde și în țesătura acoperită cu PVC.

Mucegaiul poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi astmul sau alergiile, inclusiv un posibil șoc anafilactic. Din acest motiv, petele de mucegai nu ar trebui niciodată ignorate. Prin urmare, este esențială inspectarea cortului înainte de depozitare, să fie curățat și uscat complet. Toate elementele trebuie verificate pentru a vă asigura că sunt curate, uscate, fără îndoituri sau lovituri, și complete. Dacă sunt găsite nereguli, atât la țesătură cât și la structură, acestea trebuie remediate înainte de depozitare.

Verificarea Țesăturii Cortului

Înainte de a depozita cortul, este recomandabil să inspectați vizual întreaga țesătură:

  • Există tăieturi, găuri, abraziuni sau sfâșieri? Există cusături care se pot deșira? Pânza și podeaua au nevoie de reparații?
  • Există pete de iarbă, ulei, cerneală, noroi etc. care trebuie curățate?
  • Există obiecte ascuțite care ar putea deteriora țesătura?
  • Verificați fermoarele, prin deschiderea și închiderea lor, căutând piese rupte sau corodate.
  • Cortul este în sacul de depozitare corect? Inspectați vizual sacii pentru a vedea dacă sunt deteriorați.

Verificarea Scheletului din Aluminiu

  • Scheletul cortului trebuie curățat?
  • Există piese rupte, deformate sau care lipsesc?
  • Toate piesele sunt în sacii de ambalare corecți? Inspectați vizual sacii pentru a depista eventuale deteriorări.

Verificarea Accesoriilor

  • Numărați accesoriile. Consultați documentația furnizată de producător pentru cantitatea corectă.
  • Curățați accesoriile dacă este necesar. Împachetați-le în sacul potrivit.

Fermoarele cortului merită o mențiune specială. În general, fermoarele nu necesită întreținere specială, dar folosirea lor cu atenție le va prelungi durata de viață. Nu încercați niciodată să trageți fermoarul cu forță excesivă dacă acesta se blochează. Iată câteva instrucțiuni pentru întreținerea corespunzătoare a fermoarelor cortului:

  • Verificați mai întâi dacă fermoarul nu este murdar sau blocat înainte de a-l utiliza.
  • Păstrați întotdeauna fermoarul cât mai curat posibil. Îndepărtați murdăria deosebit de abrazivă, cum ar fi nisipul, dintre elemente (dinți) înainte de a mișca fermoarul.
  • Curățați toate piesele cu apă călduță, cu săpun și un burete sau o cârpă moale. Clătiți întotdeauna cu apă curată și lăsați să se usuce la aer.
  • Nu utilizați agenți de curățare corozivi sau abrazivi.
  • Evitați lubrifierea sau ungerea, deoarece acestea pot cauza acumularea de murdărie și praf.
  • Dacă fermoarul este încă blocat după curățare, aplicați ușor puțin săpun uscat sau un spray pe bază de teflon pe elemente.

Condiții de Depozitare

După inspecție și reparare dacă este necesar, depozitați cortul într-un loc uscat și răcoros. Evitați zonele cu umiditate ridicată sau temperaturi extreme, deoarece acestea pot deteriora materialul. În mod ideal, cortul trebuie depozitat într-un spațiu în care temperatura ambientală este de între 18 - 21°C iar umiditatea este de 60 – 65%. Zona de depozitare trebuie să aibă o bună circulație a aerului și, în același timp, nu trebuie să permită intrarea rozătoarelor.

Toate componentele cortului ar trebui să fie întotdeauna depozitate în sacul în care au venit, din mai multe motive:

  • Sacii sunt concepuți pentru protecție maximă.
  • Sacii sunt etichetați astfel încât să puteți găsi și scoate cu ușurință ceea ce aveți nevoie.
  • Volumul de depozitare este redus la minimum.
  • Nimic nu se poate pierde în timpul depozitării și totul este pregătit pentru instalare.

Ghid de Depozitare și Stocare a Corturilor Profesionale 1

Stivuirea Corturilor

Puteți să așezați componentele cortului sau accesoriile unele peste altele. Cu toate acestea, sunt necesare unele precauții:

  • Aveți întotdeauna grijă să nu deteriorați sacii.
  • Asigurați-vă că cele mai fragile articole sunt așezate deasupra.
  • Asigurați-vă că niciun element nu poate cădea în timpul transportului sau depozitării. Acesta ar putea răni pe cineva, s-ar putea deteriora sau strica ceva în cădere.

Dacă intenționați să depozitați cortul pentru o perioadă îndelungată, se recomandă ca, în loc să împachetați strâns cortul, să îl depozitați lejer în sac, în mod ideal în sacul de ambalare original al cortului. Acest lucru permite țesăturii să se relaxeze și să respire, prevenind deteriorarea în urma comprimării pentru perioade lungi. Folosiți un sac sau un recipient pentru a proteja cortul de dăunători precum insectele și rozătoarele. Asigurați-vă că zona de depozitare este curată și lipsită de alimente sau alți factori care atrag rozătoarele și insectele. Cortul nu se stochează aproape de sol pentru a evita umezeala și dăunătorii. Rotirea periodică a poziției acestuia poate ajuta, de asemenea, la menținerea formei și a stării sale.

Ghid de Depozitare și Stocare a Corturilor Profesionale 2

Concluzii

Depozitarea corespunzătoare este un factor crucial în asigurarea unei durate lungi de utilizare a unui cort profesional. Urmați aceste sfaturi pentru a vă asigura că veți avea mereu cortul în stare bună și gata de utilizare ori de câte ori este nevoie.

Dacă sunteți în căutarea unui cort industrial robust, cu întreținere redusă și ușor de montat, contactați-ne astăzi!