Cum să îți întreții cortul pentru a te bucura cât mai mult de el – Ghid practic

Cum să îți întreții cortul pentru a te bucura cât mai mult de el – Ghid practic

O bună întreținere a corturilor este esențială pentru a le putea folosi în condiții de siguranță și confort în orice situație sunt folosite: intervenții în caz de dezastre, spațiu de cazare, industrie.

În timp ce toate adăposturile LANCO sunt realizate cu atenție pentru a rezista condițiilor meteorologice și a fi cât mai durabile posibil, știind cum să întrețineți, să montați și să aveți grijă de adăpostul dvs. în mod corespunzător, puteți îmbunătăți semnificativ experiența dvs. și îi puteți prelungi durata de viață.

Toate corturile LANCO sunt construite cu atenție pentru a rezista oricăror condiții meteorologice și a fi cât mai durabile posibil. A știi să le montați, să le întrețineți în mod corespunzător și să le depozitați în siguranță le vor prelungi durata de viață și vă vor permite să profitați la maxim de cortul de dumneavoastră.

Pentru aceasta am pregătit un ghid practic cu tot ceea ce trebuie să știți despre întreținerea cortului, pentru a vă asigura că adăpostul vă servește bine mulți ani de acum înainte.

Înainte de montaj – verificați părțile componente

Înainte de a intra în detaliile asamblării și întreținerii adăpostului, este important să verificați dacă elementele din care este alcătuit cortul sunt în stare bună. În mod normal, adăposturile constau din două părți principale: cadrul și foaia de cort.

Cadrul asigură integritatea structurală a adăpostului.Foaia cortului, confecționată din țesătură ușoară acoperită cu PVC, servește drept barieră de protecție împotriva elementelor precum razele UV și apa. Caracteristicile suplimentare, cum ar fi ferestrele și pasajele de ventilație, sporesc confortul și fluxul de aer.

Îngrijirea corespunzătoare începe înainte de a vă monta adăpostul. Inspectați toate componentele pentru a vă asigura că sunt în stare bună și că nu prezintă tăieturi, abraziuni sau deteriorări. De asemenea, este important să vă asigurați că foaia cortului nu este umedă sau udă din cauza utilizării anterioare. Verificați curățenia și îndepărtați orice obiect ascuțit care ar putea perfora țesătura sau deteriora cadrul în timpul asamblării.

Asamblarea cortului

Trebuie urmată o abordare sistematică atunci când asamblați și dezasamblați adăpostul, cel mai bine este să urmați pașii din ghidul cortului pentru a evita deteriorarea în timpul montajului și a evita problemele de structură ce pot apărea.  

Atunci când montați cortul, locul ales pentru instalare trebuie să fie plat pentru a oferi cea mai bună stabilitate. De asemenea, ar trebui să fie liber, curat și verificat să nu conțină obiecte ascuțite sau periculoase (pietre, resturi metalice, crăpături etc.). De asemenea, se poate folosi o foaie de protecție la sol pentru a proteja și mai mult baza adăpostului. Iată câteva sfaturi privind locul în care ar trebui amplasat adăpostul:

  • Încercați să găsiți o zonă care să nu fie direct sub copaci, deoarece crengile ar putea să se rupă și să cadă peste cort
  • Evitați zonele cu sol umed, pe cât posibil
  • Evitați să îl plasați direct în bătaia vântului, pentru a asigura stabilitate
  • Asigurați-vă că pe sol nu sunt pietre ascuțite, resturi, orice alte obiecte care pot sfâșia cortul
  • Evitați sursele de foc și zonele inundabile

După ce ați umflat adăpostul, cu o pompă manuală, o suflantă electrică sau un kit de aer comprimat, asigurați-vă că ați fixat cortul și că ați fixat toate corzile de furtună cu clești în T. O ancorare corectă este crucială pentru stabilitatea adăpostului, mai ales în condiții de vânt.

Demontarea cortului

Grija în momentul demontării cortului este la fel de importantă ca la montaj. Atunci când se scoate tot ce a stat în cort, este important să aveți grijă în mod special la pietricele, bucăți de lemn, resturi și alte obiecte ascuțite care ar putea deteriora cortul în timpul depozitării.

Atunci când împachetați cortul, asigurați-vă că împachetați toate accesoriile, cablurile și țărușii care ar trebui să meargă cu adăpostul. Următorul pas este să împăturiți cortul. În funcție de dimensiunile ambalate dorite, modul de pliere se schimbă, dar, în general, cortul trebuie pliat în același mod în care a fost pliat inițial. Asigurați-vă că, de asemenea, curățați cortul cât mai mult posibil în timpul pliajului.

Ambalarea și transportarea cortului

După utilizare, cel mai important lucru de reținut este să nu împachetați niciodată un adăpost ud sau murdar. Cortul trebuie depozitat numai dacă este complet uscat și curat, pentru a preveni apariția mucegaiului. Mucegaiul are nevoie de mai puțin de 48 de ore în condiții de umiditate și căldură pentru a se dezvolta, putând pătrunde și în foaia acoperită cu PVC a cortului. Înainte de a împacheta și depozita, există câteva lucruri la care trebuie să fiți atenți:

  • Inspectați vizual materialul textil pentru a vedea dacă există cusături deschis e, pete sau obiecte ascuțite.
  • Împachetați corturile în sacii de ambalare potriviți și verificați-le vizual pentru orice deteriorare
  • Verificați sistemul de umflare utilizat și dacă are nevoie de vreo curățare sau reparație
  • Asigurați-vă că numărați accesoriile și că le-ați strâns pe toate.

La modul ideal, adăpostul ar trebui depozitat la o temperatură ambiantă de 18 - 21 °C și o umiditate a aerului de 60 - 65 %. Mențineți un spațiu de depozitare cu temperatură și umiditate controlate pentru a preveni deteriorarea, evitând plasarea cortului în lumina directă a soarelui, în locuri cu variații mari de temperatură.

Cum să vă curățați cortul

Curățați toate părțile textile doar cu apă și săpun și folosiți un burete moale. Clătiți întotdeauna complet cu apă curată și lăsați-l să se usuce complet la aer înainte de ambalare și depozitare.

Pentru orice murdărie sau pete suplimentare care nu pot fi îndepărtate cu aceasta, trebuie urmate sfaturile de curățare. Toate supapele de intrare și de ieșire și supapele de siguranță murdare trebuie curățate în același mod.

De făcut și de evitat pentru întreținerea cortului

De făcut:

  • Asigurați-vă că adăpostul este complet uscat înainte de depozitare
  • Aveți grijă la orice obiect ascuțit care ar putea deteriora adăpostul
  • Consultați manual de utilizare al cortului pentru instrucțiuni suplimentare

Evitați:

  • Nu depozitați adăpostul atunci când este murdar sau umed, acesta poate fi împachetat umed la fața locului, dar va trebui să fie complet uscat înainte de depozitare
  • Nu deteriorați sacii de ambalare

Reparații rapide pe care le puteți face la adăpostul dvs.

Fiecare cort LANCO vine însoțiti de un set pentru reparații simple. Reparațiile găurilor și fisurilor la structura cortului, la foaia de sol sau la acoperiș se pot face cu acest set de reparații inclus, conform instrucțiunilor din set.

Deși corturile necesită puțină întreținere (sau chiar deloc) odată ce au fost montate corect, reguli de bun simț trebuie respectate. Asigurați-vă întotdeauna că ați montat corect corturile și că acestea sunt departe de orice sursă potențială de pericol (foc deschis, zonă inundabilă etc.).

Corturile noastre sunt construite pentru a fi cât mai rezistente posibil și pentru a avea o durată de viață lungă, indiferent de climatul în care sunt folosite. Prin construcție, ele sunt extrem de rezistente la tăiere și la razele UV. Folosim doar foaie de cort de înaltă densitate, ignifugată.

Ne mândrim cu adăposturile și produsele noastre, toate trec prin teste riguroase înainte de a fi expediate către clientul final. De aceea știm că corturile noastre, cu o întreținere adecvată, au o durată de viață de peste 10 ani. Aveți nevoie de un cort durabil și ușor de întreținut? Avem o gamă largă, potrivită nevoilor dumneavoastră, pe care o puteți descoperi aici: https://www.lanco.ro/produse/corturi