8 accesorii folositoare pentru cortul și proiectul tău

8 accesorii folositoare pentru cortul și proiectul tău

Corturile sunt versatile și pot fi folosite atât pentru cazare sau evenimente cât și pentru proiecte mai complexe, precum refugii în situații de urgență, sau spitale de campanie. Indiferent de destinația lor, este important ca acestea să fie configurate conform nevoilor dumneavoastră.

Principala funcție a cortului este, desigur, să ne protejeze de intemperii. Cu accesoriile potrivite, cortul devine mai mult decât un simplu adăpost. Acestea cresc utilitatea cortului, făcându-l un spațiu mai plăcut pentru locuit și mai potrivit pentru condițiile climatice în care este folosit.

Sisteme de iluminat, podele sau uși solide, accesoriile pentru cort sunt multe. În acest articol trecem în revistă opt dintre cele mai importante, pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune opțiuni pentru nevoile dumneavoastră.

1. Sisteme de iluminat

Corturile de mari dimensiuni au, de obicei, ferestre incluse. În anumite situații, cum ar fi spitalele de campanie sau bazele de operațiuni, un nivel optim de iluminat interior este esențial. Acest lucru e cu atât mai important în timpul nopții sau în vreme mohorâtă, atunci când lumina ambientală devine insuficientă.

Sistemele de iluminat LED sunt un accesorii important în astfel de cazuri, oferind, de exemplu, personalului medical lumina de care are nevoie pentru diverse intervenții. De asemenea, iluminatul LED permite desfășurarea activităților în interiorul cortului și atunci când vorbim despre o bucătărie mobilă sau de spații pentru șantierele de construcții.

2. Unități de presiune negativă

Corturile folosite pentru decontaminare sau care sunt amplasate în zone cu risc de contaminare a aerului, au nevoie de unități cu presiune negativă. Aceste unități, plasate în general în partea laterală a cortului, creează un ecart de presiune care împiedică aerul contaminat să iasă din cort.

Aceste unități pot fi folosite în cazul intervențiilor medicale, acolo unde este nevoie de carantină și izolare a bolnavilor, sau în situații în care sunt depozitate în interior materiale periculoase (substanțe toxice, deșeuri medicale rezultate în urma situațiilor de urgență etc.). Asigurând o circulație controlată a aerului între interiorul cortului și mediul exterior, unitățile de presiune negativă minimizează riscurile de contagiune, putând include filtre HEPA sau UV.

3. Sisteme de climatizare

Un cort de bună calitate oferă, prin concepție, un grad ridicat de protecție împotriva intemperiilor, fiind impermeabil, rezistent la razele UV și ignifug. Însă, în condiții climatice extreme, acest lucru nu este de ajuns. Căldura arzătoare și frigul extrem pot provoca disconfort celor ce se află în interiorul cortului. Este, deci, important să asigurăm condiții bune ocupanților acestuia.

Aici intervin sistemele de climatizare, precum aerul condiționat sau sistemele de încălzire, care reglează temperatura din interiorul cortului pentru a crea condiții bune de lucru sau de dormit. Aceste unități sunt în mod special importante în zonele cu climă aprigă, oferind un adăpost pe timp de arșiță sau de îngheț, permițând desfășurarea normală a activităților.

4. Cortul interior

Tot pentru a îmbunătăți randamentul termic al cortului și a izola mai bine interiorul acestuia, se poate folosi cortul interior. În anumite situații de temperaturi extreme, unitățile externe de control ale temperaturii (aer condiționat, încălzire) pot să nu facă față. Cortul interior creează un strat de aer izolator, reducând pierderea căldurii în condiții de ger și supraîncălzirea în condiții de arșiță.

Căptușala interioară izolează mai bine cortul, reducând conductivitatea termică și asigurând confortul ocupanților. În același timp, acestea reduc consumul de electricitate necesară climatizării, fiind o soluție prietenoasă cu medul. Căptușelile sunt în general făcute din materiale ușoare, termoizolante, care se atașează cu ușurință în interiorul corturilor.

5. Podele modulare

Corturile pot fi amplasate direct pe sol, însă folosirea unor podele crește semnificativ gradul de curățenie din interior și crează un spațiu mai plăcut pentru utilizatori. Opțiunile pentru podele variază de la simple folii ce se întind pe pământ, până la plăci modulare de diferite grosimi.

Podelele modulare de cort sunt ușoare, pot fi transportate cu ușurință și oferă o suprafață dreaptă, solidă și stabilă, chiar și atunci când cortul este amplasat în zone cu denivelări: pietriș, iarbă, nisip, noroi etc. În plus, aceste sisteme sunt impermeabile, păstrând astfel interiorul cortului uscat și curat.

6. Module de conectare

În cazurile unde este nevoie de adăposturi scalabile, modulele de conectare sunt cea mai bună opțiune pentru a conecta mai multe corturi, sporind spațiul disponibil. Acestea oferă flexibilitate și inter-conectabilitate pentru a adăuga noi spații de dormit și de locuit sau spații suplimentare pentru depozitare sau lucru. Modulele permit conectarea corturilor la alte corturi, dar și la containere sau chiar la autovehicule.

Modulele includ zone de trecere izolante, care asigură impermeabilitatea și integritatea structurală a ansamblului, permițând, în același timp, circulația neîngrădită între corturi. Noi, la LANCO, creăm module de conectare personalizate, pe bază de proiect, pentru a garanta obținerea celei mai bune configurații pentru nevoile clienților.

7. Uși rigide

Pentru intrările de cort, se folosesc în general elemente din vynil sau PVC, însă, pentru un mai bun acces și control al fluxului de aer, se pot instala uși rigide, din materiale ușoare dar rezistente. Ușile rigide sunt o soluție practică pentru a crește gradul de protecție în fața intemperiilor, oferind în același timp un sistem de ventilație controlată.

Structura lor robustă, față de elementele clasice de vynil, crește rezistența structurală a cortului împotriva vântului și a vremii rele, sporind în același timp siguranța și gradul de intimitate al ocupanților. Există mai multe opțiuni de uși rigide, precum: uși rulante, uși culisante, uși de tip clasic din materiale ușoare etc.

8. Inscripționări publicitare

Nu în ultimul rând, dincolo de accesoriile funcționale pe care le-am prezentat, corturile pot fi și instrumente eficiente pentru promovare și branding. Pe corturi se poat atașa logo, numele companiei, imagini sau alte semne publicitare, pentru a crește vizibilitatea companiei și a atrage atenția publicului. În cazuri de urgență sau în locuri aglomerate, corturile pot fi inscripționate și marcate pentru a ajuta publicul să se orienteze mai ușor.

 

LANCO produce o gamă completă de corturi și soluții pentru mobilitate, de la corturi pentru deplasări pe termen scurt, la modele mai robuste, pentru utilizări îndelungate. Aflați mai multe despre gama noastră de corturi și contactați-ne pentru mai multe detalii. Toate corturile noastre sunt customizabile, incluzând accesoriile prezentate aici și multe altele, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor dumneavoastră. Cu accesoriile potrivite, corturile noastre se pot transforma în spitale de campanie, tabere mobile, spații de depozitare.

Aveți un proiect anume în minte? Contactați-ne, inginerii noștri se vor bucura să-și pună expertiza la treabă, ghidându-vă de-a lungul întregului proces. Vom crea astfel împreună configurația de care aveți nevoie.