Povestea merge mai departe, după 70 de ani

Povestea merge mai departe, după 70 de ani

Înființată în 1953, în Hanovra, Germania, LANCO și-a început călătoria cu corturi de camping, dar a trecut rapid la cele profesionale. Corturi cu cadru din oțel, corturi gonflabile în anii '60, corturi cu cadru din aluminiu în anii '70, sisteme de decontaminare în anii '90, toate acestea ducând la creșterea afacerii, schimbări în tehnologiile folosite progresând spre succes și #shelteringthefuture.

În 2005 o nouă unitate de producție a fost înființată în România, pe vechea platforma Românofir, un brand cunoscut și îndrăgit pentru fabricarea de ață pentru cusut din bumbac. Respectând aceleași standarde de calitate, capacitatea de producție a crescut treptat, în prezent acoperind peste 10.000 m2, iar numărul de angajați depășind 200.

Treptat, echipei noastre s-au alăturat colegi noi din Italia, iar în 2007 am deschis oficial un sediul la Roma. Ca și consecință, numărul de proiecte din peninsulă a crescut semnificativ, LANCO fiind recunoscut în prezent ca fiind furnizorul principal pentru corturile cu exoschelet, dar pentru cele gonflabile de joasă presiune.

LANCO și ROFI colaborează îndeaproape din 2013 când LANCO a început să fabrice o parte din gama de produse ROFI. După 4 ani de parteneriat, LANCO Group GmbH a achiziționat ROFI, iar produsele norvegiene pentru tabere de campanie, precum și echipamentele de protecție balistică și deminare au completat gama noastră de produse.

Anul 2022 a fost efervescent în ceea ce privește expansiunea pe piețele internaționale, cu două noi filiale: un birou în Paris, Franța și deschiderea primului nostru birou din SUA, în Charlotte, Carolina de Nord.

Extinderile pe noi piețe aduc cu ele o creștere accelerată, iar noi avem ceea ce este necesar pentru a le susține: o misiune clară, o cultură puternică, structura și talentele necesare, precum și resursele fizice: spații și echipamente. Și cu siguranță nu ne vom opri aici. Și cu siguranță suntem pregătiți pentru ceea ce urmează. Primi 70 de ani au fost mai grei.