Gabriela Dobraș - 15 ani de LANCO România ✨

Gabriela Dobraș - 15 ani de LANCO România ✨

Faceți cunoștință cu colega noastră, Gabriela Dobraș! Este o persoană caldă, pozitivă, iubește oamenii, liniștea și echilibrul.

Născută și crescută în Tălmaciu, Gabriela este cel mai vechi angajat LANCO România.

1. Cum ai ajuns să lucrezi pentru LANCO?

Am văzut un anunț și am zis să îmi încerc norocul. Lucrasem în industria confecțiilor, dar doar timp de 7 luni și la un alt tip de mașină de cusut. Pot spune că am avut noroc și că am fost surprinsă că m-au ales pe mine. Și uite așa am făcut parte din prima echipă care a pus bazele LANCO România.

2. Hai să vorbim despre ceea ce îți (dis)place la munca ta.

Totul îmi place la LANCO, dar cel mai mult îmi place echipa. LANCO este pentru mine o a doua familie. Am avut câteva momente foarte grele în viața mea personală și colegii au fost alături de mine în toate modurile posibile.

De asemenea, suntem tratați de la egal la egal de la toate nivelurile ierarhice. Niciodată nu am simțit că mă privește cineva de sus în interacțiunile zilnice, ni se ascultă părerile și suntem tratați cu respect.

Îmi place mult și munca pe care o fac. Lucrez la mașina de cusut și în 15 ani de muncă nu am avut nicio dimineață în care să mă gândesc că nu aș vrea să merg la muncă. Vin cu adevărat cu drag la serviciu.

3. Ai spune despre munca ta că e stresantă?

Niciodată. Noi avem autonomia de a ne organiza munca și dacă avem volume mai mari într-o anumită perioadă, ne organizăm și livrăm la timp. Chiar dacă mai e nevoie să lucrăm peste program, când faci ceva ce îți place și îți e dragă munca, nu percepi ca pe un stres situațiile astea. Și întotdeauna ne sunt răsplătite eforturile acestea.

4. Ne-ai spus că iubești echipa și munca. Salariul și beneficiile cum sunt?

Eu sunt foarte mulțumită. Avem multe facilități, bonusuri de vechime si performanță, prime de vacanță, Paște... Nici al 13-lea salariu nu e rău (râde). Când am primit salariul dublu în primul an, nu ne-a venit să credem.

Colegii mai noi, mai tineri sunt mai nerăbdători, dar în firma asta dacă îți vezi de treabă și ești serios, cineva observă și încet, încet crești în trepte profesionale. Eforturile, seriozitatea și responsabilitatea sunt prețuite aici și răsplătite.

5.  Ce crezi că oferă LANCO în plus față de alți angajatori din zonă/domeniu?

În primul rând, condițiile de muncă. Avem o atmosferă plăcută, un mediu curat, luminos, cald, grupuri sanitare moderne și spații de servire a mesei, echipamentele necesare desfășurării în foarte bune condiții a muncii. Pe lângă mediul fizic foarte primitor, și cel profesional este excelent. Disciplina la noi nu se face cu bâta. Efortul este colaborativ. Fiecare știe ce are de făcut și are responsabilitatea muncii sale.

6. Care este locul tău preferat din Tălmaciu/Sibiu/România?

Brașovul. Am rude acolo și vacanțele mele din copilărie le-am petrecut pe toate acolo. Mergeam des cu soțul meu la Râșnov să ne bucurăm de liniște și de aer curat de munte. Mă întorc și acum acolo oricând cu bucurie.

7. Ce faci în timpul tău liber? Ai hobby-uri?

Petrec mult din timpul meu liber ocupându-mă de fiul meu cel mic. Când reușesc, mă relaxează să mă uit la documentare la televizor și petrec bucuroasă timp și cu prietenele mele, colege și foste colege.

8. Ai un motto/citat preferat?

Viața este ca mersul pe bicicletă. Orice ar fi trebuie să îți păstrezi echilibrul. Și ca să îți păstrezi echilibrul trebuie să mergi înainte! Nu mai fac planuri, mă bucur de moment, de prezent.

9. Ai recomanda(t) LANCO unei persoane care este în căutarea unui loc de muncă?

Iubesc LANCO. De aici voi ieși la pensie (râde). Sănătoasă să fiu! Am adus prietene și rude de-ale mele și nu îți aduci familia într-un loc în care nu îți e foarte bine.