Corturile ROFI Livrate către un Spital de Campanie de CICR

Corturile ROFI Livrate către un Spital de Campanie de CICR

Corturile ROFI cu schelet din aluminiu Alpha și corturile gonflabile de înaltă presiune RAPID au fost livrate pentru un spital de campanie în Fâșia Gaza, ca răspuns la conflictul local în curs de desfășurare. 

În timp ce lipsa spitalelor din Gaza devine o problemă reală, Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR), împreună cu Crucea Roșie norvegiană și alte zece asociații ale Crucii Roșii, și-au unit forțele pentru a înființa un spital de campanie cu 60 de paturi în Rafah, cel mai mare oraș din Fâșia Gaza. Spitalul mobil este funcțional din 9 mai 2024 și poate oferi asistență medicală pentru aproximativ 200 de persoane pe zi.  

Soluțiile ROFI se potrivesc perfect cerințelor speciale ale acestui proiect, fiindcă pot fi montate rapid, au o mobilitate ridicată și se transportă ușor: 

  • Cortul RAPID este un cort gonflabil care se montează rapid, echipat cu 8 arce de înaltă presiune. Structura gonflabilă de înaltă presiune a cortului RAPID rămâne stabilă indiferent de fluctuațiile de temperatură specifice orașului palestinian. 
  • Cortul cu schelet din aluminiu ALPHA reprezintă o soluție de succes pentru operațiunile pe teren, oferind confort ridicat și mentenanță minimă. Acesta poate fi ușor împărțit în secțiuni prin intermediul pereților despărțitori, creând zone de tratament și zone funcționale esențiale într-un scenariu de spital de campanie. 

Având multiple beneficii pentru situațiile e urgență, atât sistemele de corturi RAPID, cât și ALPHA sunt soluții ideale pentru operațiunile din teren: 

  1. Timp de montaj scurt 
  2. Întreținere simplă în operațiuni pe teren 
  3. Potrivit pentru condiții meteo extreme
  4. Țesătură ușoară și transport facil
  5. Asamblare simplă, fără echipament special
  6. Pardoseală integrată din PVC care protejează împotriva reptilelor/insectelor
  7. Ferestrele din trei straturi permit ventilația și lumina naturală  

Suntem mândri că proiectele noastre prind viață pe tot globul, oferind adăpost oamenilor aflați în nevoie.