Cornelia Schneider – 20 de ani de LANCO Germania

Cornelia Schneider – 20 de ani de LANCO Germania

Astăzi v-o prezentăm pe Cornelia Schneider, colega noastră de la biroul din Hanovra. În mai 2023, ea a aniversat 20 de ani în cadrul companiei. A avut loc o mică petrecere, cu flori, tort și felicitări oferite din suflet. Într-un interviu realizat recent, Cornelia a împărtășit cu noi călătoria sa, experiențele și cunoștințele acumulate în cele două decenii petrecute în LANCO. 

CUM TE-AI ALĂTURAT PENTRU PRIMA DATĂ COMPANIEI? 

În 2003, m-am alăturat companiei după ce am lucrat o perioadă într-o firmă de inginerie. Nemulțumită de poziția mea anterioară, căutam activ o oportunitate mai bună. După ce am dat peste un anunț în ziar, am avut un interviu cu domnul Abé (CEO al Grupului LANCO, n.r.) și cu tatăl său în timpul târgului Tech Textile din Frankfurt. Părul meu era albastru la acea vreme, așadar cred că domnul Abé sr. nu era prea entuziasmat de ideea de a mă angaja (râde). Restul, așa cum se spune, este istorie. (zâmbește) 

CARE A FOST EXPERIENȚA TA PROFESIONALĂ PÂNĂ ATUNCI? 

Cariera mea a început în domeniul ingineriei civile, după ce mi-am terminat studiile în 1995. Am lucrat la proiectarea stațiilor de epurare și poduri (verificări la diferite intervale în funcție de clasa podului), dobândind o experiență valoroasă în diverse proiecte structurale. Am lucrat apoi la structuri pentru evenimente și la renovarea spitalelor vechi. Experiența mea în calculele statice și în structurile din aluminiu m-a condus spre LANCO în 2003. 

SĂ VORBIM DESPRE CEEA CE ÎȚI (DIS)PLACE LA MUNCA DVS. 

Îmi iubesc cu adevărat munca. Un aspect care îmi place este acela de a vedea cum proiectele mele prind viață și de a fi martor al rezultatelor la fața locului. Acest lucru mă menține conectată la caracterul practic al muncii mele. În plus, diversitatea proiectelor și interacțiunea cu clienții sunt punctele forte ale job-ului meu. Nu sunt multe lucruri care îmi displac la locul meu de muncă, cu excepția faptului că mi-aș dori să pot fi mai des prezentă în fabrica de producție, astfel încât să văd mai multe dintre proiectele mele prinzând viață. 

AȘADAR, NU ÎȚI DISPLACE NIMIC SEMNIFICATIV? NU ESTE STRESANTĂ MUNCA TA? 

Deși există momente stresante, ca în orice loc de muncă, nu aș cataloga munca mea ca fiind copleșitor de stresantă. Provocările sunt o parte normală a procesului și cred că mă ajută să mă dezvolt și să mă perfecționez. 

CE NE PPȚI SPUNE DESPRE AVANTAJELE DE A LUCRA ÎN LANCO ÎN COMPARAȚIE CU ALTE COMPANII? 

În ceea ce mă privește, unul dintre cele mai mari beneficii este înțelegerea față de familie și flexibilitatea oferită. S-au acomodat nevoilor mele, permițându-mi să echilibrez munca cu responsabilitățile personale. 

Un alt lucru care îmi place foarte mult este reprezentat de relațiile pe care le avem ca și colegi, chiar dacă lucrăm în 6 zone geografice diferite. Sentimentul de camaraderie și de sprijin dintre noi este excepțional. Am format legături puternice, iar această atmosferă pozitivă face ca LANCO să iasă în evidență în comparație cu alte companii. Munca este mult mai distractivă atunci când lucrezi cu oameni pe care îi placi cu adevărat. 

CARE ESTE LOCUL TĂU PREFERAT DIN HANOVER? 

Locul meu preferat din Hanovra trebuie să fie opera. Obișnuiam să merg destul de des la operă și la balet înainte de COVID și, din păcate, nu m-am întors la vechile mele obiceiuri. Este ceva încântător să te îmbraci adecvat și să te bucuri de un spectacol într-un cadru atât de elegant. Îmi place, de asemenea, să dansez. Nu merg atât de des în zilele noastre, dar sunt încă un mare fan al dansurilor de societate. 

CE ALTCEVA FACI ÎN TIMPUL LIBER? AI VREUN HOBBY? 

În timpul meu liber, îmi place să mă plimb cu barca și să dansez, așa cum am spus. Plimbarea cu barca a fost întotdeauna o pasiune de-a mea și sunt recunoscătoare că LANCO mă sprijină. 

De asemenea, fac parte dintr-un cerc de lectură pe care l-am înființat în urmă cu 25 de ani. Ne întâlnim la fiecare șase săptămâni pentru a discuta și a ne împărtăși gândurile despre diverse cărți - toți citim aceeași carte în același timp. Este o modalitate excelentă de a-mi menține vie dragostea pentru lectură. 

APROPO DE ASTA, AI O CARTE PREFERATĂ? 

Una dintre cărțile mele preferate este "The Time Traveler's Wife" de Audrey Niffenegger. Este o poveste captivantă despre un bărbat care călătorește involuntar în timp și își întâlnește soția în diferite etape ale vieții ei. Narațiunea complicată și amestecul de romantism și dramă fac din această carte o lectură captivantă. Știu că există un film, dar de obicei sunt dezamăgită de filme după ce citesc cartea, așa că nu l-am văzut. 

AI UN CITAT PREFERAT? 

O frază care rezonează cu mine este "Des Menschen Wille ist sein Himmelreich", un proverb care s-ar traduce prin "Mintea unui om este regatul său" sau " Faceți ce vreți dacă vă face fericiți". Practic, dacă cineva insistă să facă ceva, deși poate neînțelept, lasă-l în pace. Este un memento de a accepta oamenii așa cum sunt și de a nu le impune schimbări cu forța. Această filozofie se aplică în diverse aspecte ale vieții, fie că este vorba de relația cu clienții sau de una personală. 

AI RECOMANDA LANCO UNEI PERSOANE ÎN CĂUTAREA UNUI LOC DE MUNCĂ? 

Categoric. LANCO nu numai că se dedică bunăstării angajaților săi, dar investește cu generozitate și în instrumentele necesare pentru desfășurarea lucrului fără probleme. Compania pune la dispoziție echipamente de ultimă generație și programe software actualizate. Acest angajament de a ne menține tehnologia la zi ne sporește eficiența și eficacitatea în furnizarea de soluții de top pentru clienții noștri. 

Traiectoria de creștere a companiei este inspirațională, determinată de accentul pus în permanență pe dezvoltare, inovare și îndeplinirea cerințelor clienților. Acest lucru creează un mediu de lucru vibrant și dinamic care încurajează dezvoltarea personală și profesională. Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în care contribuțiile dumneavoastră sunt apreciate și unde puteți continua să învățați și să avansați în carieră, LANCO este, fără îndoială, o alegere excelentă. 

Cu un parcurs remarcabil de 20 de ani, Cornelia nu numai că a experimentat creșterea companiei, dar a și contribuit semnificativ la succesul acesteia. Perspectiva sa pozitivă, pasiunea pentru muncă și aprecierea pentru echipa LANCO o fac să fie o sursă de inspirație atât pentru colegii noștri, cât și pentru noii veniți.