Container pentru suport logistic livrat de LANCO România către ISU Caraș-Severin

Container pentru suport logistic livrat de LANCO România către ISU Caraș-Severin
Săptămâna aceasta, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin, a avut loc recepția unui container pentru suport logistic, dar și instruirea personalului operativ cu privire la manipularea corectă a mijloacelor din compunere, de către reprezentantul LANCO România, Mihai Sima.
 
Containerul conține o serie de elemente necesare organizării și desfășurării în bune condiții a intervențiilor de lungă durată pentru limitarea și înlăturarea efectelor situațiilor de urgență:
  • un cort de comunicații
  • două corturi pentru dușuri
  • un cort cu destinație multiplă. În funcție de necesitățile de la fața locului, acesta poate fi utilizat ca și cort de comandă, pentru cazarea personalului, pentru servirea mesei, pentru depozitarea bunurilor și a mijloacelor de intervenție, sau ca punct medical.
Corturile pot fi montate în câteva minute pe orice tip de teren grație structurii pneumatice și sunt prevăzute cu
  • sistem de iluminat
  • sistem de climatizare
  • seturi pliabile de mese și scaune
  • un încălzitor instant pentru apă care funcționează pe motorină (corturile cu sisteme pentru dușuri).
Pentru o utilizare a corturilor cu sisteme pentru duș cu responsabilitate față de mediul înconjurător, apele uzate sunt preluate de pompele de evacuare livrate direct în rezervoare flexibile și, ulterior, deversate în locurile amenajate (sisteme de canalizare).
 
Inventarul de complet al containerului mai cuprinde 3 generatoare, accesorii pentru salvare (cordițe, carabiniere, etc), o barcă gonflabilă pentru intervenții de salvare pe gheață precum și platforme plutitoare gonflabile care pot fi utilizate pentru salvarea sau transportul persoanelor și bunurilor pe suprafețe instabile precum apa, gheața, terenuri mlăștinoase sau nisipoase.
 
Conceptul de utilizare al bunurilor din compunerea containerului s-a bazat pe facilitatea de utilizare a acestora și în medii greu accesibile, astfel că, fiind de dimensiuni și greutăți reduse, pot fi transportate cu vehicule de teren sau chiar de către personalul de intervenție.